Joi, în ședința de Guvern, s-a discutat despre soarta piețelor din sectorul agro-alimentar. În timp ce ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a cerut ca piețele să rămână deschise, mai ales pentru micii producători, Premierul Ludovic Orban s-a arătat mai circumspect asupra decizie.

”Este foarte important ca piețele agro-alimentare să rămână deschise. Este singura modalitate unde cei mici și mulți își pot aduce produsele”, a spus Adrian Oros.

Replica Premierului a venit imediat:

”Da, sunt de acord, mai ales cu piețele în aer liber, dar ei trebuie să respecte ceea ce s-a spus în Ordonanța Militară. Să asigure practic protecția”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Exceptați de la restricțiile de circulație

În context, trebuie precizat că Ordonanța Militară numărul 3 îi exclude de la restricțiile de circulație pe producătorilor agricoli.

Aceștia își pot părăsi locuința atât pentru realizarea de activități agricole, cât și pentru comercializarea de produse agroalimentare.

În rest, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu excepțiile prevăzute de lege, ce fac referire la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, dar și altele.