Maia Morgenstern, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, a fost protagonistă a peste 100 de piese de teatru, unele scrise de Cehov, Dumas, Gogol, Ibsen, Horovitz, Moliere sau Shakespeare.

Recunoașterea la nivel național și internațional a venit în 1993, odată cu rolul Nelei din filmul „Balanța“, în regia lui Lucian Pintilie, actrița primind titlul „Steaua de mâine“, cât și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film – Premiul Felix.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard.

Celebra actriță este una dintre puținele românce care au reușit să pătrundă în cinematografia străină. Astfel, în 2004, primea rolul Mariei din Patimilie lui Iisus, în regia lui Mel Gibson, una dintre ecranizările de referință din cinematografia modernă.

Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori și are trei copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria și Ana Isadora. Din 2010, este ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei

Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"

Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!

Citeşte şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanţelor din istoria României

Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.