Porsche, suspectată că a oferit date incorecte autorităților din Germania. A fost începută o anchetă

Producătorul auto declară că a notificat în mod voluntar autoritățile din Germania, drept „măsură de precauție”, în urmă cu un an, cu privire la problemele de conformitate ale vehiculelor, conform informațiilor transmise de reuters.com

„Procedura actuală a reușit deja să nu găsească abateri de conformitate la cea mai mare parte a vehiculelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Porsche, potrivit sursei menționate.

De asemenea, un purtător de cuvânt a spus că numărul vehiculelor afectate este „mult mai mic” decât 1% din flota de mașini Porsche, punctând că nu a fost luată nicio decizie și că procedura se află într-un stadiu incipient.

Porsche, mai ieftină decât alte mașini

Amintim că mașinile de la Porsche au înregistrat prețuri destul de scăzute pe piața auto din Australia, comparativ cu alte mașini. După nebunia generală provocată de COVID pe piața actuală din Australia, prețurile mașinilor au crescut dramatic în ultimele douăsprezece luni.

Totuși, același lucru nu poate fi spus și despre Porsche. Porsche Boxster, în special modelul 986, rămâne una dintre cele mai accesibile mașini de lux de pe piață, datorită statutului său de „rățușcă urâtă” din gama Porsche. Iar prețurile unui Porsche 986 sunt atât de mici, în timp ce un MX-5 a devenit atât de scump încât pentru oricine devine mai tentantă prima variantă.

Un Porsche Boxster din 1999, de culoare argintie, cu 159.000 km la bord, se vinde la Sydney la un preț de 16.500 dolari. Prin comparație, o Mazda NA MX-5 roșie, din 1992, cu 226.000 km la bord, se vinde exact la același preț.

Sursă foto: pixabay