Nebunie totală pe piața auto: Porsche, mai accesibilă decât alte mașini

Exemplul cel mai edificator al unei mașini cu un preț exorbitant este Mazda MX-5. Considerată una dintre cele mai bune mașini sport din toate timpurile și una dintre cele mai bine vândute mașini sport decapotabile, Mazda a devenit o legendă a timpului său. Și cu un preț accesibil. Dar după nebunia generală provocată de COVID pe pieța actuală, prețurile Mazda MX-5 au crescut dramatic în ultimele douăsprezece luni.

Dacă pînă acum modelul NB MX-5 din a doua generație putea fi achiziționat cu 50.000 de dolari, acum prețul aproape că s-a dublat.

Deci, ce trebuie să facă un pasionat al automobilelor dacă nu găsește un MX-5 frumos la prețuri bune? Poate cumpăra un Porsche. Porsche Boxster, în special modelul 986, rămâne una dintre cele mai accesibile mașini de lux de pe piață, datorită statutului său de „rățușcă urâtă” din gama Porsche. Iar prețurile unui Porsche 986 sunt atât de mici, în timp ce un MX-5 a devenit atât de scump încât pentru oricine devine mai tentantă prima variantă.

Un Porsche Boxster din 1999, de culoare argintie, cu 159.000 km la bord, se vinde la Sydney la un preț de 16.500 dolari. Prin comparație, o Mazda NA MX-5 roșie, din 1992, cu 226.000 km la bord, se vinde exact la același preț.

Sursă foto: pixabay