Planul este însă ca această alianță să se extindă la nivel național și pas cu pas, Pro România să fie din nou absorbit în PSD. Cine va fi președintele PSD? Marcel Ciolacu, cel cu studii de Dreapt la Universitatea Ecologică, speră că el, mai ales că pentru iluzia puterii a fost capabil să-și trădeze toți camarazii. Pentru ca Sorin Grindeanu să nu-i ia față, acesta trebuie să tolereze mofturile Gabrielei Firea, care i-a impus să o însoțească la Convenția Pro România.

Cea mai cruntă umilință i-a fost aplicată lui Mihai Tudose, fostul premier al României, cel care a demisionat din Pro România aducându-i o serie de acuzații grave lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat de mai multe ori că nu are caracter.

„Observ, din nou, dorința nestăvilită a lui V. Ponta de a ,,scăpa” cât mai repede de toți cei care îl ,,încurcă” nefiind de acord cu toate ideile lui. A reușit să-i suspende pe fondatorii partidului. Acum e partidu’ lui! A suspendat/îndepărtat parlamentarii care nu ascultă orbește orice edict. A reușit ca în câteva luni sa devină nefrecventabil și lipsit de credibilitate. Îl încurc foarte tare și eu și în consecință, face orice să mă facă să plec… Știți cum e vorba aceea cu ,,să te ferească Domnul de ruga îndeplinită”…. Fiindcă atunci, cu noi toți plecați, el va mai vinde iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins… Șansa PRO Victore e… plecarea ta”, scria Tudose pe pagina lui de facebook.

Un plan diabolic

Când Marcel Ciolacu a încercat să spună că acesta a fost un bun premier, a fost huiduit. În schimb Gabriela Firea a fost aplaudată când l-a numit pe Ponta cel mai performant premier din istoria României.

Ceea ce actualul președinte interimar al PSD nu știe este că Victor Ponta are și el un mare plan, acela de a redeveni președintele PSD în cel mai scurt timp posibil, conform surselor Capital și deja își caută aliați în interior. Se pare că Gabriela Firea l-ar susține în demersul său. Așa că din dorința de a ajunge pe fotoliul de lider al partidului, Ciolacu este la un pas să piardă tot, mai ales că și colegii lui cu mare drag de oamenii din serviciile de informații, îl reneagă.

Să nu uităm că fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu este consilierul lui Victor Ponta și că vechea gardă Dâncu – Rus ar vrea și ei înapoi la putere.  Iar Cozmin Gușă îi sprijină și el și încearcă să preia frâiele puterii în partid. Așa că în viitor Ciolacu va lua drumul Vioricăi Dăncilă, iar Ponta va avea rolul să facă culoar vechii gărzi, căci probabil la final și el va fi dat la o parte, spune sursele Capital. Iar noul lider al PSD va fi un om la care nimeni nu se așteaptă astăzi.