"În perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 Traian Băsescu şi PDL au amanetat România, în condiţiile în care datoria externă pe termen mediu şi lung a crescut cu aproape 27 miliarde de euro. Acum trebuie să continuăm să plătim împrumuturile din trecut, pentru a ieşi din gaura în care ne-a băgat regimul Băsescu", a scris Ponta pe contul său de Facebook.
"De când am preluat guvernarea (iniţial cu USL), din mai 2012 până astăzi, am schimbat direcţia ţării – avem creştere economică record în UE, am achitat datoriile, am consolidat rezervele şi mergem în direcţia corectă!", precizează Ponta.

Despre evoluţia datoriei publice şi observaţiile Curţii de Conturi, Capital a scris aici:

România a intrat în recesiune economică tehnică din cauza scăderii PIB în primele două trimestre din 2014.Institutul Naţional de Statistică a anunţat că PIB a scăzut cu 0,1% în primele trei luni din 2014 si -0,9% în al doilea trimestru.

Premierul Victor Ponta a insistat, în declaraţiile anterioare, asupra comparaţiei între evoluţia PIB din acest an faţă de cea de anul trecut, în timp ce INS şi Eurostat arată evoluţia comparativă trimestru la trimestru. Astfel, PIB a scăzut în primul trimestru din 2014 faţă de ultimul trimestru din 2013, precum şi în al doilea trimestru din 2014 faţă de primul trimestru din 2014.