Fostul premier Victor Ponta a avut miercuri o luare de poziție extrem de critică la adresa poziționării Președintelui Klaus Iohannis și a liderilor PNL cu privire la deciziile Curții Constituționale a României.

Amânarea ratelor la bănci

Ponta le recomandă celor care au rate la bănci și facturi de plătit să urmeze exemplul Președintelui Iohannis și să nu ia în seamă deciziile CCR.

Liderul Pro România a făcut referire la decizia CCR de miercuri prin care a fost declarat neconstituțional proiectul privind amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, fără niciun criteriu, de prevederile căruia ar fi putut beneficia inclusiv restanțierii la plata creditelor.

”Și ieri și azi am auzit de la Președintele Iohannis și de la toți fruntașii PNL că nu trebuie să respectăm deciziile CCR / că judecătorii sunt compromiși și trebuie să își dea demisia/ că nu poate CCR să ne spună ce să facem neavând “legitimitate” șamd!

”Să facem exact ce spun ei”

Azi CCR a admis contestația PNL împotriva legii care ajută românii și firmele românești – lege adoptată de Parlament prin votul tuturor Grupurilor Parlamentare (cu exceptia PNL)!

Vă propun ca și în acest caz să facem exact ce spun Președintele Iohannis, Orban și PNL iștii – să NU respectăm decizia de azi a CCR și să NU plătim ratele la bănci, taxele către ANAF și plățile la utilități! Că așa au spus Iohannis și PNL – că NU trebuie să respectăm Deciziile CCR!

Când vă cere Banca rata, Anaful taxele sau firma de utilități banii de curent electric să le spuneți NU – așa am auzit la Iohannis și PNL că Nu trebuie să respectăm Deciziiile CCR că nu sunt legitimi și nu ascultă (chiar tot timpul – doar în 80% din cazuri) de Cîrmaciul Țării și de PNL – noul PCR!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.