Este război total pe scena politică autohtonă, în plină pandemie de coronavirus. Fostul premier, Victor Ponta, a lansat un atac teribil la adresa actualului șef de la Palatul Victoria, Ludovic Orban.

Ponta, atac fără precedent la Orban

Liderul Pro România atacă Guvernul pe care îl somează să ia atitudine în cazul scandalului de la Budapesta și să-și declare susținerea față de ambasadorul României care reprezintă Statul și Poporul Român. „Un Ambasador al României reprezintă Statul și Poporul Român, iar atunci când este atacat și jignit de un oficial al atei țări consider că este OBLIGAȚIA noastră să ne apărăm ambasadorul- și să cerem să fie respectat! Situația recentă de la Budapesta necesită o reacție imediată și fermă de la București!”, spune Victor Ponta pe o rețea de socializare.

El a arătat că simte nevoia să ia apărarea diplomatului român în condițiile în care Guvernul condus de Ludovic Orban refuză să o facă, mai ales că a fost vorba de un atac jignitor și disproporționat al oficialilor maghiari.

„Nu cred că vă așteptați la o reacție din partea lui Lucovid Orban – o slugă a tuturor intereselor din afara României (un individ care patronează înstrăinarea pădurilor și grâului românesc, care vinde cetățeni români ca să muncească pentru Agricultura altora în timp ce în țara noastră culturile sunt distruse de secetă și de nepăsarea criminal a propriilor guvernanți)”, a mai scris Victor Ponta.

„Îl cunosc însă pe Ambasadorul Lazurcă – un diplomat care a reprezentat România și românii cu demnitate și profesionalism și la Chișinău și la Budapesta! Dacă Guvernul Orban de la București este atât de laș încât nu își apără Ambasadorul de la Budapesta – este necesar să îl apărăm noi, românii!”, a încheiat fostul premier.

Scandalul de la Budapesta a izbucnit după ce ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a publicat pe Facebook, un mesaj trimis de ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurcă, mai multor colegi în care arăta că un reprezentant al opoziției maghiare a fost victima unor atacuri și insulte. Ministrul Szijjártó Péter la lansat un atac la adresa ambasadorului român, spunând că „probabil de aici nu se poate coborâ mai jos” și că „este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”.