Atitudinea la adresa Parlamentului, manifestată în ultimul timp de Premierul Ludovic Orban, a reușit să îi enerveze inclusiv pe unii din colegii săi de partid.

Astfel, deputatul liberal Cezar Preda s-a arătat vineri foarte nemulțumit de ultimele declarații ale Premierului, arătând că parlamentarii au rolul lor important, în perioada de criză prin care trece România.

”Trebuie să avem grijă cum vorbim”

”Să știți că domnul Premier ne-a jignit și pe noi, nu doar pe Ciolacu.

Păi dacă noi nu lucram, cine ataca legile la CCR? Miniștrii, secretarii de stat? Hai că m-am revoltat”, a declarat Cezar Preda vineri, la Antena 3.

”Trebuie să avem grijă cum vorbim. Înțeleg responsabilitățile acestui guvern, dar nu vreau să încurc. Pe mine nu mă poate pune nimeni la colț”, a adăugat el.

”Stăm și așteptăm cu arma la picior”

Cât privește consultările de la Cotroceni, deputatul liberal afirmă că ”eu făceam întâlnirile mai largi, să fie chemat și șeful Senatului, al Camerei, poate e nevoie de unele legi, dar asta se face pe o anumită decizie.

Eu cred că Președintele României e cea mai informată persoană din România, eu nu sunt informat, eu sunt doar un parlamentar care se duce la muncă.

Noi stăm și așteptăm cu arma la picior să vedem ce facem ca să fie bine, vorba robotului Escu.

O să-i spun lui Orban că ce-a afirmat azi, că Parlamentul nu lucrează, este o jignire asupra tuturor”, a concluzionat Cezar Preda.

Refuzul lui Orban

În context, trebuie precizat că Ludovic Orban a refuzat să răspundă invitației făcută de parlamentari de a prezenta un raport de activitate în Legislativ.

”Eu am anunțat, unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă și nasc tot felul de inițiative.

Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există.

Când se va lua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent”, a spus Ludovic Orban.