În ultimii ani, KNF a insistat ca marile bănci din Polonia să-şi listeze acţiunile pentru a asigura transparenţa şi securitatea sectorului bancar. Autoritatea a extins anul acesta termenul limită al ofertei publice iniţiale (IPO) pentru Raiffeisen Bank Polska. 

Anul trecut, planul privind IPO a fost amânat, deoarece investitorii au oferit un preţ mult mai scăzut decât era dispusă să accepte Raiffeisen pentru acţiunile subsidiarei poloneze, din cauza portofoliului de credite ipotecare în valută, văzute de investitori ca un risc pe termen lung. 

În noiembrie, RBI a anunţat că intenţionează să separe portofoliul de credite ipotecare şi în cele din urmă să-l preia. 

Marţi, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că RBI intenţionează să formeze o nouă bancă în Polonia, care ar prelua portofoliul de credite ipotecare de la Raiffeisen Bank Polska, ceea ce ar ajuta la listarea cu succes a actualei subsidiare, însă, autoritatea poloneză de reglementare a pieţei financiare a respins planul. 

Recent, KFN a prelungit, până la data de 15 mai 2018, termenul limită până la care RBI trebuie să organizeze o ofertă publică iniţială la subsidiara sa Raiffeisen Bank Polska pe Bursa de la Varşovia şi a dat asigurări că nu va amenda RBI pentru această prelungire. 

Polbank este a noua mare bancă din Polonia după active, cu o valoare contabilă de 1,4 miliarde de euro. 

AGERPRES