Polițiștii vor avea mai multă putere din 2022! Adrian Cuculis: Vom avea de a face cu mai multe abuzuri

În cadrul emisiunii ”Descoperiți”, difuzată la Antena 3, au fost prezentate trei proiecte importante care var da o sporită putere polițiștilor și procurorilor. Primul proiect de lege a fost inițiat de Guvernul Cîțu și trimis în Parlament chiar înainte de moțiunea de cenzură. Acest proiect de lege se referă la furnizorii de servicii de comunicații interpersonale care trebuie să dea acces pentru interceptarea conversațiilor din toate mediile, acces la comunicații criptate, acces la toate resursele în vederea copierii datelor.

Cel de-al doilea proiect este realizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și a fost și el trimis de Guvernul Cîțu în Parlament. Acest proiect dorește ca organele de poliție să poată intra în orice locuință sau firmă, fără mandat, atunci când este căutată o persoană dispărută.

Ultimul proiect este cel realizat de Guvernul Ciucă și de noul ministru al Finanțelor și prevede închisoarea celor care nu plătesc impozitele în termen de 60 de zile – de la un an la cinci ani.

Adrian Cuculis: Vom avea de a face cu mai multe abuzuri

Invitat în emisiunea ”Descoperiți”, cunoscutul avocat Adrian Cuculis a vorbit despre cele trei proiecte. Acesta a declarat că ceea ce este important în ceea ce privește cel de-al doilea proiect este faptul că poliția nu va face o percheziție, ci o verificare.

De asemenea, acesta a mai spus că vom avea de-a face cu mai multe abuzuri, subliniind că există ”o dorință nestăvilită de a avea acces la tot”.

„Cred că mai tare decât asta este informația transmisă de către Poliţie că de fapt nu este o percheziție, ci o verificare. Intruziunea în viaţa românilor este din ce în ce mai bogată.(…) Este o dorinţă nestăvilită de a avea acces la tot.(…) Sunt convins că vom avea de a face cu mai multe abuzuri”, a spus avocatul Adrian Cuculis la emisiunea Descoperiți de la Antena 3.