Avocatul Adrian Cuculis susține că deși Romprest a încept să adune gunoiul de pe străzile Sectorului 1, scandalul dintre companie și Primărie este departe de a se termina.

El a subliniat faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand nu răspunde nimănui și are o atitudine similară tot timpul, probabil pentru că nu cunoaște legea.

Avocatul a mai adăugat că pot fi suspendate în anumite cazuri serviciile de utilitate publică, însă în niciun caz cum se întâmplă în sitauția actuală, având în vedere că există.o sentință definitivă care nu este pusă în executare de către primărie.

„Doamna Clotilde nu răspunde nimănui, i-am adresat și eu mai multe întrebări și exact aceeași este atitudinea: nu răspundem, nu ne interesează. Probabil că nu cunoaște legea. (…) Pot fi suspendate în anumite cazuri serviciile de utilitate publică, însă nu în situația asta. În condițiile în care există o sentință definitivă și ea nu este pusă în executare de către primărie, pot fi suspendate serviciile de utilitate publică. (…) Adevărul este undeva la mijloc”, a spus Adrian Cuculis la Aleph News.

Cum se poate încheia criza gunoiului din Capitală

În ceea ce privește o eventuală rezolvare a acestui conflict, avocatul susține că suspendarea serviciilor firmei ar fi fost o idee bună. El a contrazis-o pe Clotilde Armand în legătură cu faptul că nu se poate depune plângere pentru șantaj, în contextul în care nu există șantaj într-o astfel de situație.

„Mai degrabă merge pe ideea suspendării serviciilor pe care ei le prestau. Nu este prima dată când s-a întâmplat lucrul acesta. Singurul lucru corect pe care l-a spus primarul Sectorului 1 este acela că are posibilitatea să ceară retragerea autorizației și respectiv licenței companiei Romprest. Nu are dreptate și nu se poate depune plângere pentru șantaj, nu există șantaj acolo”, a explicat Adrian Cuculis.