PNL este partidul care îmbină conservatorismul cu democrația

Dan Motreanu a oferit mai multe detalii despre proiectul PNL la Sibiu, orașul despre care spune că este un model pe care dorește să îl multiplice la nivel național.

„Organizația dvs a avut un rol important în cariera mea politica, în 2002 mi-am lansat candidatura la președinția la TNL. sunt extrem de bucuros ca am posibilitatea să vorbesc despre proiectul PNL aici la Sibiu, pentru ca Sibiul este un model pe care vrem sa îl multiplicam la nivel național. aici noul și vechiul se imbina organizandu-se, aici se oferă un echilibru pe care ar trebui sa îl oferim la nivel național”, spune acesta.

Acesta a mai precizat că Partidul Național Liberal (PNL) , membru al Grupului PPE din Parlamentul European, a fost mereu împotriva extremelor. Același partid, spune el, s-a luptat cu extremele care au fost prezente la noi în țară.

Grupul PPE
Grupul PPE

„PNL este partidul care imbina convervatorismul, democrația, este păstrătorul a ceea ce este mai valoros ce am primit de la strămoșii noștri și trebuie să transmitem mai departe”, mai spune el.

Acesta a mai spus că PNL este atașat dezvoltării. În plus, liberalii susțin familia, drepturile naturale ale indivizilor și crează spațiu pentru a-ți dezvolta inițiativa privată.

Dan Motreanu, PNL
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

Sibiul, un model pe care România trebuie să îl aibă

El a mai spus că Sibiul este un model pe care România trebuie să îl aibă și să-l multiplice.

Dan Motreanu precizează că acest oraș este locul în care poți face o multitudine de activități, printre care:

  • mersul la festivaluri
  • vizitarea muzeului Brukenthal

De asemenea, el a mai spus că la marginea orașului se poate vedea simbioza dintre om și natura.

Sibiul este acel loc minunat care înglobează cel mai bine acea armonizare între vechi și nou”, spune Dan Motreanu.

PNL a avut menirea de a salva România

Dan Motreanu a mai spus că liberalii au avut misiunea de a salva țara în situații grele.

Acesta a fost partidul care a adus fonduri multe pentru țară și care a îndeplinit numeroase dorințe ale românilor.

„PNL se poate mândri cu cei mai buni primari, cei mai buni președinți de CJ, avem cel mai bun model de administrație. ați reușit sa va modernizați localitățile fără să pierdeți specificul”, continuă el.

Europarlamentarul PNL spune că liberalii din Sibiu au reușit să atragă multe fonduri europene. De asemenea, a reușit să aibă și un exemplu de președinte de CJ.

Acesta a dezvoltat dezvoltat un aeroport modern și un spital modern, la care se adaugă proiecte culturale.

„Aveti un ministru al Culturii care a reușit cu bani putini, care a încercat sa pună în valoare proiecte pentru reclădirea patrimoniului național”, mai spune Dan Motreanu.

Dan Motreanu
Dan Motreanu

Agenda publică a fost lăsată unor partide anti-sistem

Acesta a mai precizat că agenda publică a fost lăsată acelor partide care se cred anti-sistem și care nu au nicio soluție. Totuși, ele au reușit să creeze o emoție, reprezentând, de fapt, un pericol pentru România.

„Trebuie sa mergem în PE să ne luptăm pentru acele politici care au adus dezvoltarea în România, politica pe agricultura și politica de coeziune”, arată Dan Motreanu.

Nu în ultimul rând, el mai spune că, în viitorul apropiat, guvernele nu vor mai fi monocolore. Acestea vor fi formate din coaliții.

„Nici mie nici dvs nu ne plac alianțele, sunteți oameni puternici care ați dat bătălii singuri împotriva tuturor și l-ati câștigat. Dar trebuie sa vorbim despre un adevăr care nu ne place. în viitorul apropiat nu vom mai putea vorbi de guverne monocolore, vor fi guverne de coalitie, trebuie sa ne setam așteptările. coaliție presupune și lucruri importante, unul dintre acestea este raportul de forțe”, continuă el.

PNL trebuie să fie principalul partid din coaliție

Nu în ultimul rând, acesta a mai spus că este important ca liberalii să muncească și să fie principalul partid din Coaliție.

Potrivit lui, coaliția înseamnă și compromisuri. Totuși, s-a reușit păstrarea proiectelor mari pentru România.

„Organizația Sibiu are rezultate extraordinare, ați câștigat bătălii importante, asta arată forța dvs, asta înseamnă cat de puternica este organizația”, arată Dan Motreanu.

Nu în ultimul rând, acesta a spus că și organizația Giurgiu a luat un scor foarte bun.