Se ascute lupta la vârful PNL! Cei doi candidaţi, actualul preşedinte Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu, şi-au depus deja candidaturile în mod oficial şi şi-au prezentat moţiunile cu care vor să atragă voturile delegaţilor liberali la Congres.

Prima victorie în bătălia moţiunilor îi revine lui Ludovic Orban

În acest context, Ludovic Orban a câştigat o victorie importantă sâmbătă, la primele alegeri după prezentarea celor două moţiuni.

Moţiunea actualului lider PNL, intitulată “Forţa Dreptei”, a fost votată sâmbătă, 21 august, de către aproape toţi delegaţii din Bistrița-Năsăud, mai exact de către 57 de delegați din cei 59 de membri prezenți ai Comitetului Director Județean PNL din Bistrița-Năsăud.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de către purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Acesta a scris, sâmbătă seara, că primul vot pentru moțiunile de la Congresul PNL din 25 septembrie a venit din inima Ardealului și este pentru Ludovic Orban.

Dancă a adăugat că Orban are calitățile necesare pentru a conduce Partidul Naţional Liberal spre noi victorii politice în următorii ani, în slujba românilor!

Mesajul postat de Ionel Dancă

“Primul vot pentru moțiunile de la Congresul PNL din 25 septembrie vine din inima Ardealului și este pentru Ludovic Orban, pentru moțiunea PNL- Forța Dreptei, în filiala PNL Bistrița-Năsăud.

Moțiunea Președintelui Ludovic Orban a fost votată de 57 de delegați din 59 de membri prezenți ai Comitetului Director Județean PNL din Bistrița-Năsăud.

Felicitări președintelui filialei PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și colegilor liberali bistrițeni, pentru opțiunea clară și sigură pentru Ludovic Orban, pentru cel care are calitățile necesare pentru a conduce Partidul National Liberal spre noi victorii politice în urmatorii ani, în slujba românilor!”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de socializare.

Ce mesaj are Ludovic Orban în cadrul moţiunii “Forţa Dreptei”?

“Am luat decizia de a candida pentru că ştiu că am capacitatea, energia, forţa, priceperea și dăruirea pentru a duce, în continuare, Partidul Naţional Liberal spre noi victorii politice în interesul României.

Pentru mine, bătălia pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține Partidul Național Liberal așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă și așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal.

Noi, Partidul Național Liberal, trebuie să avem această componentă naţională, trebuie să ne bizuim pe rădăcinile puternice pe care le avem în tot ceea ce înseamnă personalitate, tradiţie, cultură a poporului român”, este mesajul lui Ludovic Orban conţinut în moţiunea “Forţa Dreptei”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin