Este oficial! Florin Cîţu candidează pentru postul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Vineri, premierul şi-a depus oficial candidatura, la sediul partidului din Aleea Modrogan, avându-i alături pe Emil Boc şi Rareş Bogdan.

“Este oficial acum. Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia PNL acum 10 minute. Sunt un liberal convins şi cred că acest lucru e deja evident pentru toată lumea. Mi-am trăit, îmi trăiesc şi îmi voi trăi viaţa doar după principii liberale. Indiferent alături de cine vom guverna în următorii 8 ani de zile, nu voi abdica niciodată de la principiile mele liberale”, a spus prim-ministrul cu această ocazie.

“Nu ne oprim aici, pentru că am intrat în această cursă să unesc PNL

Florin Cîţu afirmă că a intrat în competiţia internă, împotriva lui Ludovic Orban, pentru a construi şi a uni PNL.

“O zi importantă pentru noi toţi, pentru colegii mei. Am pornit acum câteva luni de zile cu o echipă mică, dar determinată şi am spus că intru în această cursă să câştig, dar am spus în acelaşi timp că intru în această cursă să construiesc.

Şi cred că astăzi se vede că mesajul meu de a face România liberală a prins. Avem, până acum, 32 de filiale care au semnat sau sunt alături de noi în acest demers. Le mulţumesc tuturor celor care sunt astăzi lângă mine, dar nu ne oprim aici, pentru că am intrat în această cursă să unesc PNL.

Şi vom încerca până în 25 septembrie să-i avem pe toţi lângă noi, dar, cu siguranţă, după 25 septembrie vom avea întreg Partidul Naţional Liberal în jurul acestei moţiuni ‘România Liberală’”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

“Nu vorbesc foarte mult, sunt mai mult omul faptelor”

Cîţu mai spune că după Congresul PNL din 25 septembrie, pe care este sigur că-l va câştiga, deciziile se vor lua altfel în interiorul partidului. El recunoaşte că nu poate construi “România liberală” de unul singur şi promite că va fi înconjurat numai de oameni care au făcut performanţă.

“Vreau să vă spun că după 25 septembrie, altfel se vor lua deciziile în PNL. Așa cum am spus, eu construiesc echipe, mă înconjor de oameni care au făcut performanță și nu rămân singur. Avem nevoie de toți, am spus că vreau să construim România liberală, dar vreau să vă spun tuturor că nu pot face acest lucru singur.

Nu vorbesc foarte mult, sunt mai mult omul faptelor: acestă candidatură, acestă competiție nu este despre mine, nu este despre contracandidatul meu, este depre viitorul PNL în politica din România, dar și despre viitorul României”, a mai precizat Florin Cîţu.

Moțiunea cu care premierul candidează pentru șefia PNL se numește ”România liberală” și are 28 de pagini. Ea poate fi consultată la acest link.

Sursa foto: Faceboook