Multe voci au afirmat că intenţia lui Florin Cîţu de a deveni preşedintele PNL ascunde în spate o dorinţă de a deveni apoi preşedintele României.

Ce spune Florin Cîţu despre această teorie?

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat joi despre intenţiile sale privind Palatul Cotroceni, însă nu a dorit să ofere un răspuns clar.

“Pas cu pas, haideți să le luăm pas cu pas. Am obiective, vreau să le ating, vreau să fac performanță foarte bună acolo unde sunt și apoi mă gândesc la următorul pas”, a declarat Florin Cîţu, joi seara, la Televiziunea Publică, potrivit g4media.ro.

Reamintim faptul că “Pas cu pas” este titlul unei cărţi scrise de preşedintele Klaus Iohannis şi lansate în campania din 2014 pentru primul său mandat la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: printrecarti.ro

“Sinceritatea asta a mea câteodată pare o aroganţă, dar nu este aroganţă”

În schimb, Florin Cîţu a combătut acuzaţiile lui Ludovic Orban, care spunea recent despre premier că este arogant. Întrebat dacă mai este ceva din trecutul său care ar putea fi speculat, Cîţu a răspuns:

“Nu, dar bineînţeles că întotdeauna pot să apară tot felul de speculaţii, niciodată nu voi putea opri speculaţiile.

Eu sunt un om foarte sincer. Câteodată prea sincer şi sinceritatea asta a mea câteodată pare o aroganţă, dar nu este aroganţă, eu sunt sincer, foarte sincer. Ştiu că românii s-au obişnuit cu tipul acela de politician care ascunde şi dă răspunsuri din care nu înţelegi nimic şi se duce după colţ de fiecare dată.

Nu, eu îmi asum de fiecare dată asta, cu riscurile meseriei. Eu am intrat în politică pentru a mă asigura că atunci când plec din politică am schimbat ceva în bine pentru români. (…) Îmi dau seama că stilul meu poate fi văzut aşa, dar nu este aşa. Este doar onestitate şi aş vrea ca românii să înţeleagă că sinceritatea nu este o greşeală”, a declarat, joi, Florin Cîţu.

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială