Klaus Iohannis şi PNL au înregistrat o victorie pe 24 noiembrie, arată datele exit-poll-urilor de la ora 21:00. Potrivit sondajului Curs-Avangarde, Klaus Iohannis a obţinut 64,8% din voturile exprimate în interiorul ţării, iar Viorica Dăncilă a adunat 35,2% din voturi.

Imediat după ce au fost anunţate aceste rezultate, europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat că, având în vedere că rezultatul a fost cel aşteptat de PNL, adică victoria lui Klaus Iohannis, acum partidul se va pregăti pentru alegerile anticipate.

“Ştiţi bine că alegerile anticipate în România sunt, din punct de vedere constituţional, foarte greu de pus în practică. Constituţia a fost scrisă în aşa manieră încât lucrurile sunt extrem de complicate. Dacă ne uităm la cazul altor state europene, acolo este mult mai simplu. De departe, cea mai bună soluţie pentru a merge mai departe, aşa cum a spus în seara asta şi domnul preşedinte Iohannis, este să resetăm totul, să ne întoarcem către români şi să mergem cu un nou Parlament. […] Deocamdată avem un Guvern de tranziţie, de maxim un an, dacă nu se reuşeşte proiectul alegerilor anticipate”, a declarat Buşoi.