Vreme caldă, dar instabilă vineri

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă în cursul zilei de vineri, dar în general instabilă în majoritatea regiunilor țării.

„Cu precădere după-amiaza și seara, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și a Olteniei și în nordul Munteniei vor fi perioade cu înnorări accentuate, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare local cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Pe parcursul nopții, probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în sud-vest, nord și în zona montană. Temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, de scurtă durată asociate ploilor și vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 31 grade Celsius, iar cele minime între 8 și 18 grade Celsius”, anunță ANM.

În București, prognoza meteo arată că temperaturile maxime vor urca până la valori de 30 de grade Celsius. Minima termică se va situa între 13 și 16 grade Celsius. Cerul va fi temporar înnorat, iar seara și noaptea sunt așteptate ploi de scurtă durată. Vântul va fi slab și moderat.

Temperaturile scad sâmbătă în toate regiunile

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, în Oltenia și local în zonele montane din Banat, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, meteorologii se așteaptă la o instabilitate atmosferică, iar în special după-amiaza și seara vor fi perioade de înnorări accentuate, averse torențiale, însoțite de descărcări electrice frecvente. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp sau prin acumulare. De asemenea, pe suprafețe restrânse se pot produce grindină și chiar vijelii.

În restul regiunilor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla cu intensitate local, în regiunile estice, sud-estice și la munte, dar pe perioade de scurtă durată în celelalte zone, în asociere cu averse.

Maximele se vor situa între 19 și 26 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 5 grade Celsius în depresiunile intramontane și 16 grade Celsius pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață.

De asemenea, în București temperaturile vor fi în scădere, iar vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi temporar acoperit de nori, iar după-amiaza va crește probabilitatea de averse și descărcări electrice. Vântul va fi moderat, cu unele intensificări. Maximele se va situa în jurul a 25 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade Celsius.