Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă în cursul zilei de duminică, dar în general instabilă în mai multe regiuni din țară.

Maximele pornesc de la 18 grade în sud-vest și ajung la 26-27 de grade în vestul și în sud-estul României.

Vremea în România

Duminică, în Dobrogea va fi soare, iar vreme va fi caldă. Temperaturile scad față de ziua trecută, astfel, vor fi cel mult 25 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță o zi însorită. Se ating 24-25 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina continuă vremea frumoasă. Temperaturile ajung pe la 24 de grade.

În Transilvania se vor semnala ceva averse, mai ales în zonele de munte. Temperaturile urcă până la 25 de grade în vestul provinciei. La noapte vor fi doar 4 grade în depresiuni, la Miercurea Ciuc.

În Oltenia se vor semnala ploi, mai ales după-amiază și seara. Pe spații mici se pot strânge cantități mari de apă și e posibil să cadă grindina. Temperaturile urcă până la 27 de grade.

În restul regiunilor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla cu intensitate local, în regiunile estice, sud-estice și la munte, dar pe perioade de scurtă durată în celelalte zone.

Vremea în București

În București temperaturile vor fi în scădere, iar vremea va fi ușor instabilă.Cerul va fi temporar acoperit de nori, iar după-amiaza va crește probabilitatea de averse și descărcări electrice.  Se răcorește față de sâmbătă. Maxima va fi de 26 de grade. La noapte mai sunt ceva înnorări și condiții de ploaie, iar minima ajunge pe la 13 grade.

Vremea la munte

La munte vremea va fi caldă, dar se vor semnala averse pe parcursul zilei. Se vor înregistra descărcări electrice, iar vântul o să bată mai tare în Munții Banatului.

Vremea la mare

Mulți români au ales să își petreacă zilele de Rusalii la mare. În Duminica Rusaliilor, la mare se anunță o zi destul de însorită, dar cu vânt intens, mai ales în primele ore. Temperaturile vor fi ceva mia scăzute față de ziua de sâmbătă.  Vor fi maxim 22 de grade, iar apa mării va avea 20-21 de grade.