Incidentul s-a petrecut pe 4 septembrie, sâmbătă, în centrul de vaccinare amenajat în comuna ieşeană Răchiteni, loc în care n-a apucat să se imunizeze nimeni. Vina a fost atribuită senatoarei Diana Şoşoacă, conform informațiilor furnizate de directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, doctorului Vasile Cepoi.

“A blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă”

Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Şoşoacă, la scurt timp după ce senatoarea, care era însoţită de mai mulţi protestatari, au reușit să blocheze activitatea unei caravane de vaccinare anti-COVID.

”Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator  la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită, a spus doctorul Vasile Cepoi, director DSP Iaşi.

Caravana s-a întors fără a vaccina pe nimeni

Din cauza scandalului care s-a iscat în comuna ieşeană Răchiteni, caravana de vaccinare trimisă de la Iaşi s-a întors fără a putea să imunizeze ieşenii care erau înscrişi pe listă. Din nefericire, Răchiteni are cea mai mare incidenţă de infectări din judeţul Iaşi.

CNCAV a declarat că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false” este regretabilă, iar reacția a venit după ce Diana Șoșoacă a încercat să blocheze vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roşu, în judeţul Iaşi.

Diana Șoșoacă este personajul politic care a făcut furori în România, în ultima perioadă. Dacă în toamna anului 2020, numele său era căutat pe google de câteva zeci de persoane, după alegeri numele Șoșoacă a fost căutat de sute de mii de internauți.