Băile hotelului Kronwell din Brașov sunt recunoscute pentru eleganța lor și pentru gradul de confort pe care îl oferă, contribuind major la personalizarea serviciilor acestei locații. Designul modern și familiar în același timp se identifică prin compartimentări vitrate și finisaje de top, iar pentru pardoseli, ca în orice hotel premium care se respectă, s-a optat pentru un sistem de încălzire încorporat care să asigure atât un climat optim și o senzație plăcută la picioare, cât și păstrarea uscată a acestor pardoseli supuse frecvent umidității.

Conform tehnicii agreate de punere în aplicare, montajul plăcilor URSA TSP, având grosimea recomandată de producător, s-a făcut direct pe placa de beton, iar separația dintre izolație și șapa flotantă turnată ulterior a fost realizată printr-o folie de polietilenă, care protejează vata de sticlă de umiditatea din șapă, până la uscarea acesteia din urmă. Foarte importantă a fost asigurarea continuității acestei folii, pentru ca umiditatea să nu afecteze întregul sistem de pardoseală realizat ulterior. În continuare, a fost realizată o armătură și a fost montat sistemul de încălzire în pardoseală, apoi a fost turnată șapa specială, corespunzătoare sistemului. După aceea, se poate interveni cu orice tip de finisaj potrivit sistemului de pardoseală, în cazul de față cu plăci ceramice care să faciliteze transferul termic. Au fost necesare multe lucrări de detaliu, o atenție sporită fiind acordată zonelor de margine (vata minerală și folia de polietilenă au fost aplicate și vertical pe perete, pentru câțiva centimetri), respectiv străpungerilor inerente pentru instalațiile sanitare.

URSA GLASSWOOL TSP reprezintă plăci din vată minerală de sticlă, de mare densitate, având ca  aplicaţii generale izolarea termică şi fonică la nivelul pardoselilor. Sunt recomandate și folosite în special pentru izolarea termică şi fonică (la zgomotul de impact) a pardoselilor cu dală flotantă, inclusiv pentru sistemele de încălzire în pardoseală, și pot fi acoperite cu orice tip de strat final: plăci ceramice, mochetă, parchet, PVC ș.a.m.d.. Plăcile URSA GLASSWOOL TSP sunt folosite cu succes în numeroase proiecte de imobile multietajate, unde este necesară păstrarea unui nivel redus de zgomot între niveluri: clădiri rezidențiale, clădiri de birouri, spații comerciale, unități hoteliere etc. Fiind vorba despre un produs din vată minerală de sticlă, are un comportament excelent la foc și, datorită densității mari și compresibilității reduse sub sarcină, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens. Poate fi furnizat cu grosimi diferite, în funcție de necesitate: între 20 și 50 mm (respectiv 15 – 45 mm sub sarcină). URSA GLASSWOOL TSP este un material absolut necesar în lucrările de înaltă calitate, unde spațiile au nevoie de un confort ridicat și se dorește o perioadă mai îndelungată de viață a pardoselilor.

 

Conductivitate termică (λD)

0,033 W/mK (EN 13162)

Reacția la foc, conform normelor Euroclass

A1 (EN 13501-1)

Temperatura maximă de utilizare

200 °C

Rezistența la circulația aerului (r)

˃ 5 kPa s/m2

 

URSA GLASSWOOL® este o marcă ce reuneşte produse din vată minerală destinate izolării termice şi fonice a acoperişurilor înclinate, a pereţilor de compartimentare, a pereţilor exteriori și planșeelor între etaje sau direct pe sol. Toate produsele URSA GLASSWOOL® sunt incombusbile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass pentru articole necaşerate.