Potrivit Womansworld, în majoritatea cazurilor, pielea uscată este o consecință a modului de îngrijire și a factorilor de mediu. Ar putea fi cauzată de expunerea îndelungată la frig sau la soare, de folosirea produselor de îngrijire necorespunzatoare sau de o proastă hidratare. De asemenea, factori de risc sunt fumatul, hipotiroidismul, dar și alimentația dezechilibrată.

Problemele de sănătate care pot duce la uscăciunea pielii

Există însă și unele probleme de sănătate care pot duce la uscăciunea pielii. Cea mai gravă este boala de rinichi.

Rinichii joacă mai multe roluri-cheie în funcționarea organismului, inclusiv în filtrarea sângelui și reglarea echilibrului de nutrienți, cum ar fi calciul și potasiul. A avea niveluri stabile de nutrienți în organism ajută la menținerea unei pieli hidratate și sănătoase în mod natural. Dar când rinichii nu funcționează cum trebuie, încep să apară dezechilibre în cantitatea de minerale și nutrienți din sânge, ceea ce poate duce la apariția unor boli de rinichi.

Unul dintre simptomele foarte vizibile ale funcției renale deficitare este aspectul pielii, care își pierde elasticitatea, fiind însoțită adesea de prurit și descumare.

Academia Americană de Dermatologie spune că următoarele simptome legate de piele pot fi semne ale acestei boli:

– Pielea aspră și solzoasă

– Pielea care se crapă ușor

– Apariția pe piele a unor solzi asemănători cu ai peștelui

Aceste simptome deranjante pot afecta, de asemenea, diferite părți ale corpului și pot apărea oricând. Ținând cont de aceste semne, puteți să descoperiți imediat această afecțiune.

Părți ale corpului afectate de prurit când aveți probleme cu rinichii

Boala de rinichi afectează fiecare om în mod diferit. Uscăciunea și pruritul pot apărea pe tot corpul sau în zone specifice, cum ar fi spatele sau brațele.

Adulții în vârstă prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli de rinichi, așa că dacă suferiți de prurit și piele uscată ar trebui să vă faceți anumite analize. Între timp, modificări simple ale dietei, cum ar fi consumul mai mare de ceai verde, pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății rinichilor. Și mai important este să vă asigurați că rămâneți în permanență hidratat. Iar apa rămâne cea mai bună modalitate.