Produs de bază din casele americane, cartofii prăjiți congelați pot fi sănătoși dacă se alege sortimentul potrivit de cartofi. De preferat ar fi să alegem cartofi prăjiți fără grăsimi trans. Acești cartofi congelați nu conțin atât în ​​grăsimi saturate și sodiu, scrie Moviebox.

Multă lume se întreabă de ce cartofii prăjiți de la McDonald’s au un gust atât de bun și de ce cei pe care îi fac acasă, nu ies la fel de buni. În primul rând, trebuie știut că mirosul pe care îl cunoaștem și îl iubim este, de fapt, mirosul de cartofi gătiți în untură de vită, o aromă atât de puternică încât face cartofii prăjiți să pară și mai gustoși. Aceasta este combinată cu un produs foarte nociv.

De ce cartofii prăjiți sunt nesănătoși

Cartofii prăjiți conțin multă grăsime și sare care pot crește riscul de boli cardiovasculare. În anii când McDonalds intra pe piață, grăsimile trans (un tip de grăsime deosebit de nesănătos) nu fuseseră încă interzise în SUA.

Grăsimile trans

Unul dintre cele mai puțin sănătoase aspecte ale acestor cartofi prăjiți constă în uleiul de soia hidrogenat în care sunt prăjiți. Acest ulei facilitează includerea grăsimilor trans în procesul de gătit.

Studiile din ultima vreme leagă consumul frecvent de cartofi prăjiți în ulei de soia hidrogenat de apariția a numeroase boli grave. Un nou studiu a descoperit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți și riscul crescut de moarte prematură.

Sunt sau nu adevărați

În ciuda unor teorii care au circulat în ultimii ani, se pare că, totuși, cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt din cartofi adevărați. Cu toate acestea, conțin și o mulțime de alte „lucruri” suplimentare.

Pe scurt, cartofii cunoscutului lanț de fast-food se fac cu ajutorul următoarelor „ingrediente”: ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, aromă naturală de vită, grâu hidrolizat, lapte hidrolizat, acid citric, dimetilpolisiloxan, dextroză, pirofosfat acid de sodiu, sare, ulei de canola, ulei de porumb și TBHQ.