Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investor Service şi-a revizuit, vineri, estimările privind vânzările globale de automobile în 2020, cea mai afectată urmând să fie piaţa din Europa Occidentală, pe măsură ce pandemia de
coronavirus se agravează în afara Chinei, transmite Reuters, conform Agerpres.

În prezent Moody’s se aşteaptă ca vânzările globale de automobile să înregistreze o scădere de 14% în 2020, o scădere mult mai gravă decât precedentele estimări, care datează din luna februarie, şi care mizau pe o contracţie de 2,5%.

Agenţia de rating a subliniat că în prezent se aşteaptă ca piaţa auto din Europa Occidentală să înregistreze cea mai gravă contracţie a cererii în acest an, un declin de 21%, mult mai grav decât declinul de 4% preconizat în februarie.

China, cea mai mare piață auto, va scădea cu 10%

De asemenea, în cazul Chinei, cea mai mare piaţă auto din lume, vânzările de automobile ar urma să scadă cu 10%, un declin mai grav decât precedentele estimări privind o scădere de 2,9%.

Pentru SUA, Moody’s se aşteaptă ca vânzările de automobile să scadă cu cel puţin 15% în 2020, în condiţiile în care anterior miza pe un declin de 1,2%. Joi, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în SUA a trecut de 82.000, depăşind numărul persoanelor infectate din China şi Italia.

Datele statistice publicate la începutul acestei luni arată că vânzările de automobile în China s-au prăbuşit cu 79,1% în luna februarie, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat într-o singură lună, în condiţiile în care criza sanitară a afectat cererea de automobile.

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 22.000 de persoane la nivel global, a forţat închiderea uzinelor de asamblare de automobile din întreaga lume în condiţiile în care oraşe întregi au intrat în carantină pentru a opri răspândirea virusului.