Peste 180 persoane au fost interesate de campania de donare, fiind înregistrate 124 de persoane. Dintre acestea, 93 de persoane au donat, ajutând astfel la strângerea a 41,85 litri de sânge, care vor ajuta 233 de persoane, transmite Agerpres.

Acţiunea a făcut parte din campania de donare de sânge 'Fii Mega-Salvator! Donează sânge!' şi a avut ca scop principal creşterea rezervelor de sânge din Centrul de Transfuzie Sanguină. De asemenea, s-a dorit informarea cetăţenilor cu privire la nevoia constantă de sânge pentru transfuziile din spitale.

“Cele două centre de donare au fost deschise publicului în intervalul 9,00 – 13,00. Principalul punct de recoltare a fost amenajat la intrarea din Bd. Pantelimon, unde a fost prezent un autobuz special compartimentat şi dotat cu echipamentele medicale necesare donării. Cel de-al doilea punct de donare s-a constituit într-o zonă special amenajată la nivelul -1 al centrului comercial. Întreg procesul a fost coordonat de o echipă medicală a Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti”, se menţionează în comunicat.

Pentru donare a trebuit respectate următoarele condiţii: vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 60 ani şi greutatea 50 – 100 kg pentru femei şi 60 – 110 kg pentru bărbaţi; să nu fi suferit intervenţii stomatologice şi chirurgicale în ultimele luni; să nu aibă/ nu fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele etc.; să nu fi consumat grăsimi cu cel puţin 24 de ore înaintea donării sau băuturi alcoolice în ultimele 48 de ore.

“Statistic, în fiecare an, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine. Deşi în situaţiile de criză românii au dat mereu dovadă de solidaritate şi spirit civic, stând ore în şir la coadă pentru a fi alături de cei aflaţi în suferinţă, România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge. Doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge. Nevoia de sânge este constantă, iar de cele mai multe ori doar jumătate din necesarul de sânge din spitale este asigurat de donatori”, se menţionează în comunicat.

Mega Mall a fost inaugurat în urma unei investiţii de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total 230.000 metri pătraţi, fiind în prezent centrul comercial cu cea mai mare suprafaţă construită din România.