Peste 700.000 de mașini Ford, rechemate la service. Ce probleme s-au găsit

Reuters informează că producătorul Ford Motor a anunțat, în cursul zilei de vineri, că va rechema la service mai multe mașini. Potrivit producătorului auto, 775.000 de SUV-uri Explorer  vor fi rechemate la service. Sunt vizate mașinile pe plan global.

Decizia de rechemare a acestor autovehicule a fost luată după ce s-a descoperit o problemă la direcție, aceasta provocând rănirea a șase persoane din Statele Unite ale Americii.

Sursa anterior menționată mai spune că rechemarea acoperă modelele fabricate în perioada 2013 – 2017.

Care este, de fapt, problema

Reuters mai spune, citând Ford Motors, că aceste vehicule s-ar putea confrunta cu blocarea articulației sferice în  jurul axei trnasversale, care ar putea duce la diminuarea semnificativă a controlului direcției, sporind riscul de accidente.

Această acțiune afectează aproximativ 676.152 de vehicule în America de Nord, 59.935 în China, 25.257 în Ford’s International Markets Group, 13.162 în Europa și 190 în America de Sud.

În SUA, vehiculele afectate sunt situate în state cu coroziune ridicată, așa cum sunt definite de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi sau în regiuni cu o combinație de vreme rece de iarnă cu umiditate relativ ridicată și utilizare substanțială a sării de drum.

Acest model nu este singurul rechemat

Pe lângă SUV-urile Explorer, Ford recheamă și aproximativ 34.939 de vehicule Ford F-350 Super Duty cu motor de 6,7 litri, notează clickondetroit.com.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Vehiculele afectate ar putea avea probleme în ceea ce privește conectarea din spate a transmisiei. Ford precizează că există posibilitatea ca posesorii acestui model să experimenteze vibrații și / sau tremurături în timp ce conduc la viteze de autostradă și / sau se cutremură la accelerare.

În cazul unui schimbător de viteze deconectat, clienții ar putea experimenta o pierdere de putere în timpul șofatului, cât și alte probleme care ar putea crește riscul unui accident.

Sursă foto: pixabay