Noi probleme pentru cel mai cunoscut automobil al germanilor de la Volkswagen, cunoscutul monovolum Golf, aflat la a opta generație.

Astfel, a opta generație a bătrânului Golf se confruntă din nou cu probleme de software, după ce lansarea modelului a fost amânată, anul trecut, din aceleași motive.

Problemă la sistemul software al Golfului

Grupul auto german Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, a anunţat marţi că va rechema la service aproximativ 56.000 de automobile modelul Golf, pentru a rezolva o problemă la sistemul software al automobilului, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a precizat că acest software update afectează cea mai recentă versiune a modelului Golf, Golf 8, şi că este vorba de autoturismele care au fost produse până în luna iulie 2020.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că rechemarea la service nu este obligatorie dar este o măsură voluntară.

Rechemarea vizează 26.000 de autoturisme din Germania şi alte 30.000 de autoturisme din alte ţări europene.

Golf 8 a suscitat controverse încă de la lansare

Anul trecut, Volkswagen a fost nevoit să amâne lansarea modelului Golf 8 din cauza unor probleme la sistemul software.

În luna mai a anului trecut, Volkswagen a suspendat livrările noului Golf 8, după ce a descoperit că unele unități au o problemă la software.

Nemții au spus atunci că problema a fost depistată în timpul unui control de rutină și că soluția ar fi un recall pentru mașinile afectate. Soft-ul “defect” este cel care permite efectuarea apelurilor de urgență.

Constructorul a transmis ulterior, printr-un purtător de cuvânt, că problema a fost rezolvată, iar livrările noului Golf au fost reluate.

Volkswagen a fost acuzat recent că ”erorile de management”, precum problema software a lui Golf 8, afectează reputația companiei.

Cel mai mare sindicat din Germania avertizează că ”imaginea publică deteriorată” a celor de la Volkswagen pune în pericol locurile de muncă ale angajaților.