Potrivit ultimelor informații, un număr de 20.360 de persoane au fost vaccinate la Maratonul de la Bucureşti. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Viorel Jinga, a oferit o serie de declarații în acest context.

Mai exact, acesta a declarat că nu există o anumită cifră propusă pentru vaccinare, însă misiunea Maratonului din București este aceia de a vaccina cât mai multe persoane. El a mai adăugat că indiferent de cifra obținută în urma acestuia, se poate spune că Maratonul a fost într-adevăr un succes.

„Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes”, a arătat el.

Totodată, rectorul UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga, a adăucat că numărul de 20.360 de persoane de persoane vaccinate anti-covid este “cu mult peste aşteptările unora”.

De menționat este faptul că, Maratonul Vaccinării de la Bucureşti s-a desfăşurat, începând de vineri după-amiază până luni dimineaţă, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Dozele de vaccin au fost suplimentate

În cursul zilei de sâmbătă, pentru a asigura toate cele necesare, dozele de vaccin pentru Maratonul Vaccinării din Capitală au fost suplimentate. Anunțul a fost făcut de conf. univ. dr. Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului.

Potrivit acestuia, DSP București a trimis o tranșă suplimentară de vaccin pentru Maratonul Vaccinării din Capitală, astfel încât orice persoană să aibă doza dorită. El a mai adăugat că în acest context se poate evita o situația în care numărul dozelor să nu fie suficiente pentru toți cei care se prezintă la vaccinare.

„DSP București ne-a trimis astăzi (sâmbătă – n.red.) încă o tranșă suplimentară, așa că avem doze pentru toată lumea care dorește, care este clinic sănătoasă și care vine cu orice document de identitate legal valabil”, a spus conf. dr. Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului.