Maratonul vaccinării care are în acest weekend în Capitală este aproape de start! Evenimentul va începe astăzi, 7 mai, de la ora 16:00, şi se va încheia luni dimineaţa, la ora 08:00.

Maratonul vaccinării împotriva COVID-19 va avea loc la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti. Vor fi implicaţi circa 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Mai exact este vorba despre 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

40 de cabinete la Sala Palatului şi 10 cabinete la Biblioteca Naţională

Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 vor beneficia de cele 40 de cabinete organizate la Sala Palatului, în timp ce la Biblioteca Naţională vor fi 10 cabinete.

Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”: „Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt 10 cabinete.

În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi. (…) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP.”

Acţiunea de imunizare va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00, şi se va termina pe 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate, a mai precizat Jinga.

Vaccinarea, completată de evenimente artistice; vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete

„Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a adăugat rectorul UMF „Carol Davila”.

Astfel, se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului, scrie Agerpres.

De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Şase linii de autobuz vor circula şi noaptea în acest weekend

„Primăria ne-a ajutat şi cu autobuzele care vin spre cele două locaţii, să vină cu o frecvenţă mai mare şi să circule şi noaptea”, preciza rectorul.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Valeriu Gheorghiţă va fi printre medicii care îi vor vaccina pe bucureşteni

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la evenimentul din Bucureşti.

„Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, spunea acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa foto: Facebook, Nicuşor Dan