Persoanele care s-au vaccinat vor reveni la normalitate? Florin Cîțu: Din punctul meu de vedere e normal

Florin Cîțu a fost întrebat în legătură cu propuneri de relaxare venite de la Ministerul Economiei. Amintim că printre acestea se află și renunțarea la portul măștii în zonele cu grad ridicat de vaccinare. Astfel, Florin Cîțu a declarat că „toate scenariile sunt pe masă” iar acestea vor fi discutate cu specialiștii.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a declarat Cîțu.

Starea de alertă va fi prelungită

De asemenea, premierul a subliniat că starea de alertă va fi prelungită. De asemenea, acesta a adăugat că nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare. Putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a punctat Florin Cîţu.

Acesta a dat exemplul maratonului de vaccinare din acest weekend din Capitală, care „a fost un succes” și „arată dorința românilor de a reveni la normalitate cât mai curând și faptul că românii au înțeles că singura soluție de a reveni la normalitate o reprezintă vaccinarea”.

„Nu e nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere semnificativă, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a completat premierul.