CJSU a decis că în 20 de unităţi administrativ-teritoriale în care rata de infectare este mai mare de trei cazuri la mia de locuitori vor fi valabile, pentru următoarele 14 zile, măsuri restrictive care vizează interzicerea organizării de activităţi culturale, atât în aer liber, cât şi în săli de spectacole, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenenelor în interiorul clădirilor, dar şi interzicerea activităţii cu publicul a sălilor de jocuri de noroc, conform informațiilor transmise de Prefectura Prahova.

Sunt vizate următoarele localități

De asemenea, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Printre localităţile vizate de aceste măsuri se numără municipiile Ploieşti şi Câmpina, unde incidenţa cazurilor este de 7,49, respectiv 6,28, dar şi comuna Păuleşti, care are cea mai mare de infectare din judeţ – 8,31.

În acest context, prefectul Cristian Ionescu a efectuat, luni, o vizită de lucru la Păuleşti, cerând primarului şi forţelor de ordine ale Ministerului Afacerilor de Interne detaşate în zonă o mai mare mobilizare în privinţa acţiunilor întreprinse în vederea conştientizării populaţiei asupra pericolului pe care-l reprezintă boala COVID-19, dar şi o intensificare a controalelor atât în rândul persoanelor fizice, cât şi juridice.

Pentru alte 19 UAT-uri unde rata de infectare este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3, s-au dispus, de asemenea, măsuri valabile pentru următoarele 14 zile, conform reglementărilor în vigoare.

Coronavirus în România, 23 noiembrie

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 445 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.