Pericolul uriaș la care se expun cei nevaccinați! Alexandru Rafila: Este extrem de toxic

Ministrul Sănătății a fost invitat în emisiunea ”Insider Politic” de la Prima TV, unde a vorbit, printre alte subiecte importante, și despre oamenii care ezită să se vaccineze dar care preferă să ia anumite produse anti-COVID care le pot face mult mai mult rău.

„Mi se pare curios că oameni care ezită să se vaccineze, ca să nu facă o formă complicată, iau aceste produse fără niciun fel de recomandare, fără niciun fel de rost şi se pun în pericol luând astfel de produse”, spune medicul.

Pastila anti-COVID, pastilă de tratament nu de prevenție

Alexandru Rafila a reiterat că pilula anti-COVID nu este un medicament de prevenție și că se poate administra doar după evaluarea medicului, cu mare precauție.

„Pastila anti-COVID este o soluţie de tratament, dar nu e de profilaxie, nu e de prevenţie. Pastilele anti-COVID, care sunt medicamente antivirale, sunt medicamente care se pot administra doar cu precauţie şi numai după evaluarea pacientului. Nu se administrează profilactic”, spune ministrul Sănătății.

Diversele produse anti-COVID, foarte toxice

Pe de altă parte, ministrul Rafila a precizat că produsele promovate atât la televizor, cât și în spațiul online sunt extrem de toxice și că oamenii își pun singuri viața în pericol

”Noi avem o serie întreagă de aşa-zişi comunicatori în domeniul sănătăţii, vedem frecvent la posturi de televiziune, în social media, care recomandă tot felul de produse pe care să le iei să nu te îmbolnăveşti.

Marea majoritate a acestor produse sunt produse nu toxice, ci foarte toxice, şi mi se pare curios că oameni care ezită să se vaccineze, ca să nu facă o formă complicată, iau aceste produse fără niciun fel de recomandare, fără niciun fel de rost şi se pun în pericol luând astfel de produse”, a afirmat ministrul Sănătăţii duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.