Omleta cu brânză este una dintre combinațiile cu brânză. Medicii au avertizat că trebuie să le evităm și au explicat care sunt consecințele au asupra organismului.

În plus, aceștia au arătat că nu toate alimentele pe care le avem în frigider și combinațiile între ele sunt indicate și pot fi periculoase pentru sănătatea noastră dacă nu știm să le combinăm cum trebuie.

„Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a spus Valentin Răducu pentru Adevărul.

Combinațiile interzise

De câte ori nu am mâncat pâine cu masline fără să știm că acest lucru nu este deloc bun pentru organism? Acum medicii explică că această combinație este o adevărată bombă, lucru care este valabil și în cazul  maionezei sau fructe cu alimente. De ce? Pentru că este mai greu de digerat.

Nutriționiștii avertizează că alimentele combinate necorespunzător vor rămâne nedigerate în tractul digestiv.

„În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a mai precizat Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Alte combinații care trebuie evitate sunt cele care au în centrul atenției banane- lapte, ouă- carne. De ce? Pentru că specialiștii susțin că provoacă probleme digestive.

În concluzie, evitați să preparați la micul dejun omleta cu branză și încercați, pe cât posibil, să găsiți combinațiile de alimente care sunt benefice pentru organism. Numai așa veți fi sigur că nu veți avea probleme de sănătate în viitor.