Pericolul ascuns al consumului de ceapă. Riscul este enorm

Ceapa este unul dintre alimentele preferate de toți românii. Fie crudă langă o bucată de slănină sau fiartă și călită în ciorbe sau mancare, ceapa ocupă un loc important în bucătăria românească. Înainte de a o mânca, toți românii trebuie să știe că acest aliment are și efecte nocive.

Persoanele care sunt alergice la ceapă, trebuie să fie cu băgare de seamă. Asta pentru că ceapa poate provoca mâncărimi, erupţii cutanate şi irosiri ale pielii. Atenție mare și în cazul observați o înroşire bruscă a pielii, dificultăţi de respiraţie, o scădere a tensiunii arteriale imediat după ce ați măncat ceapă. Acest lucru ar putea fi semnele unei reacţii anafilactice şi trebuie tratată de urgenţă.

Ceapa conţine fructoza, deci poate provoca gaze. Se manifestă prin balonare, flatuenta, disconfort abdominal. În acest caz, este de presupus că persoana care observă aceste schimbări în organism are o intoleranţă la ceapă, care duce la greaţă, vărsături şi diaree. Acest aliment provoacă și arsuri. În clipa în care acizii din stomac se ridică în esofag, se provoacă o senzaţie de arsură dureroasă în piept.

Persoanele care suferă de arsuri stomacale cronice sau reflux gastric nu ar trebui să consume ceapă crudă. Ceapă, în cantităţi mari, poate fi un adevărat pericol, pentru că duce la tahicardie şi alte modificări înfuncţionarea sistemului cardiovascular. În plus, ea este contraindicată celor cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi pancreasului.

Pericolul ascuns al consumului de ceapă. Are însă și o serie de beneficii

Există, însă, o serie de beneficii de care trebuie să ținem cont. Nu multă lume știe, dar măncată în cantități moderate, acest aliment poate avea efecte nebănuite asupra organismului. Spre exemplu, puțină ceapă crudă consumată aproape zilnic are un rol uriaș în privința sănătății noastre. Asta pentru că ceapa crudă scade valorile ridicate ale colesterolului, estompând de asemenea şi manifestările trombozei şi prevenind accidentele cardiovasculare.

Un alt lucru care trebuie luat în seamă este faptul că alimentul ajută la scăderea tensiunii. Ceapa, consumată crudă sau fiartă, face ca sângele să se subţieze şi cheagurile de sânge să poată fi dizolvate.

Ceapa ajută și în lupta cu boala secolului. Asta pentru că, potrivit informațiilor furnizate de specialiști, cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul consumului de ceapă datorită fructo-oligozaharidelor ce pot să stimuleze înmulțirea bacteriilor bune din colon. La fel și diabetul. El poate fi mai bine ținut sub control prin scăderea nivelului insulinei cu ajutorul cromului care se regăsește în ceapă.

Pericolul ascuns al consumului de ceapă. Riscul este enorm. Poate avea efectele negative nebănuite