Vreți să gătiți ceva şi aveți nevoie de ceapă tocată? Un truc pentru economisirea legumei vine de la chef Sonny Hurrell. De obicei, când tăiem o ceapă, o tăiem la fiecare capăt, îi curățăm coaja și apoi o feliem în mijloc. Dar, putem să pierdem in acest fel până la o treime din ceapă.

Hurrell spune că nu doar că așa ajungem să aruncăm unele părți delicioase și hrănitoare ale cepei, dar chiar ne ia mai mult timp.
El recomandă ca, înainte de a îndepărta foile cepei, să feliem leguma pe verticală.

Apoi tăiem excesul de coajă din partea de sus a cepei și lăsăm moțul întreg. „Cu excepția cazului în care veți tăia ceapa julienne, de ce să scoateți aceste mustăți?”, întreabă bucătarul în videoclip.

Sonny Hurrell nu taie mustăţile cepei după ce a curăţat-o. Și are un motiv pentru asta: acolo se află compusul cu sulf volatil al cepei, ceea ce ne face să plângem când o tăiem.