Ministrul rus al Apărării a vorbit despre cea mai mare ameninţare internă cu care se confruntă ţara sa!

Ameninţările interne sunt mult mai periculoase decât cele externe: Societatea din interiorul țării se destramă

“Amenințările externe sunt clare”, spune Serghei Șoigu, însă cele interne pot repezenta un mare pericol pentru Rusia, crede oficialul.

“Amenințările externe sunt clare. Când suntem amenințați, știm cine amenință, cu ce ne amenință, știm cum sunt înarmați, știm cum să le facem față, știm cum să luptăm împotriva lor”, a declarat Serghei Șoigu, potrivit vestidinrusia.ro.

În schimb, cel mai mare pericol pentru orice țară îl reprezintă destrămarea societății, afirmă ministrul Apărării: “În ultimul timp sau, mai precis, în ultimele decenii devine sau a devenit deja cel mai mare pericol pentru orice țară. Este pericolul intern. Și toate acestea pentru că, treptat, societatea din interiorul țării se destramă.”

Serghei Șoigu mai spunea, cu ceva timp în urmă, că la Riga, Tallin și Varșovia (capitalele Letoniei, Estoniei şi Poloniei – n.red.) au fost create centre de propagandă, unde sunt instruiți inclusiv cetăţeni ruși să desfășoare activități informaționale subversive în propria ţară.

Ministrul a explicat că acolo sunt urmărite informațiile pe internet, sunt identificați cei “care nu scriu niciodată de bine” și care sunt invitați să lucreze pe bani.

“Activitatea tuturor forțelor occidentale vizează coruperea societății noastre din interior”

Experţii consideră că discursul lui Șoigu a avut în vedere încercări ale diferitelor forțe de a-i împărți pe ruși și de a-i priva de mândrie pentru patria lor, scrie Gazeta.ru.

“Se pare că ministrul a avut în vedere opoziția marginală, care introduce o scindare în societate și pune diferite categorii de cetățeni una împotriva celeilalte pentru propriile lor obiective meschine.

În același timp, pentru a-și atinge scopurile, liderii opoziției marginale nu disprețuiesc nici calomnia (de exemplu, cerând, anticipat, recunoașterea alegerilor din Rusia ca nedemocratice și nelegitime), nici chiar legături cu structuri străine apropiate serviciilor de informații occidentale”, spune dr. Andrei Manoilo, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, membru al Consiliului Științific de pe lângă Consiliul de Securitate al Federației Ruse.

“Aceasta este teza care trebuie exprimată acum, pentru că a reapărut o situație, care s-a întâmplat deja de mai multe ori în istorie. Rusia poate fi învinsă doar de rușii înșiși – din interiorul ei. Prin urmare, activitatea tuturor forțelor occidentale vizează coruperea societății noastre din interior.

Pentru a nu exista patriotism, pentru a nu exista acei piloni de care râd dușmanii noștri. Dar acestea sunt valorile morale care au ajutat poporul să supraviețuiască de milenii”, spune şi Oleg Matveicev, profesor la Universitatea Financiară de pe lângă guvernul Rusiei.

Sursa foto: Dreamstime