Pericol lângă granița României. Se tem că Biden îi va trăda

După decizia SUA privind retragerea trupelor din Afganistan, mulți ucraineni s-au întrebat: „Dacă președintele Joe Biden e dispus să-i scoată pe americani din Afganistan, ce îl va împiedica să abandoneze și Ucraina?”, scrie Daily Signal într-un comentariu.

Acest eveniment servește drept potențial avertisment pentru Ucraina și orice altă națiune care se bazează pe SUA pentru sprijinul securității, susține sursa citată.

Președinții Zelenski și Biden s-au întâlnit pe 1 septembrie în Biroul Oval pentru a discuta aspirațiile Ucrainei de a se alătura NATO, renunțarea, de către SUA, la sancțiunile asupra operatorului de conducte Nord Stream 2 și agresiunea continuă a Rusiei. După ce Rusia a anexat ilegal Crimeea în 2014, a devenit mai important pentru SUA să sprijine integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

”Statele Unite rămân ferm angajate în spijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în fața agresiunii rusești și au sprijinul nostru pentru aspirațiile euro-atlantice ale Ucrainei”, a spus Biden.

SUA au înarmat Ucraina și au încurajat rezoluțiile diplomatice, cum ar fi Acordurile de la Minsk. Biden a promis 60 de milioane de dolari în ajutor militar Ucrainei, inclusiv furnizarea de rachete antitanc Javelin și alte „capacități defensive letale și neletale”.

Intrarea Ucrainei în NATO, obstrucționată de corupție

ZelenskI este convins că America ar proteja Ucraina de Rusia. Dar, după cum a spus Biden, intrarea accelerată a Ucrainei în NATO este puțin probabilă din cauza problemelor de corupție care afectează guvernul și economia ucraineană.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin știe cât de dificil ar fi pentru NATO să primească Ucraina atâta timp cât, în estul țării, se duce un război. Prin urmare, Rusia va face orice pentru a prelungi conflictul din estul Ucrainei.

De exemplu, Rusia și-a flexat mușchii militari în exercițiile Zapad. 80.000 de soldați ruși din jurul Ucrainei fac presiuni persistente, deoarece Rusia și-a sporit recent prezența militară în jurul granițelor Ucrainei.

Ucraina ar trebui să-și îmbunătățească eforturile împotriva corupției interne. Totuși, pe măsură ce Biden critică problemele de corupție din Ucraina, devine evident că nu mai poate ajuta țara pe termen lung.

În timp ce comunitatea internațională pune la îndoială competența lui Biden, acesta ar trebui să ofere Ucrainei un plan mai concret și mai clar de a deveni membru NATO.

SUA nu pot abandona Ucraina

Înainte de dezastrul din Afganistan, Biden a ignorat sfaturile liderilor militari, comunității de informații și recomandările aliaților NATO.

Pentru a restabili încrederea în politica externă a SUA, Washington-ul trebuie să își protejeze partenerii. Asta înseamnă că SUA ar trebui să încurajeze NATO să mențină Ucraina pe drumul către eventuala aderare și să continue să înarmeze țara pentru a face față amenințărilor continue ale Rusiei.

SUA nu pot abandona Ucraina. Dar Biden ar trebui să recunoască că este în interesul Americii ca Ucraina să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, subliniază The Daily Signal.

Sursă foto: Dreamstime