Pepco închide magazinele din Austria

Pepco, grupul de distribuție care deține mărcile PEPCO, Poundland și Dealz, a anunțat luni că va părăsi piața din Austria. Asta, deoarece nu se așteaptă să obțină randamente adecvate în această piață, conform Reuters.

„Grupul a ajuns astăzi la concluzia că va înceta operaţiunile din Austria, deoarece nu prognozează că piaţa austriacă va ajunge la nivelul adecvat de profitabilitate pe care îl aşteaptă”, a informat compania într-un comunicat remis autorităţilor bursiere.

Grupul listat la Bursa de Valori de la Varșovia, care deține mărcile Dealz, Pepco și Poundland și care la sfârșitul anului trecut avea 4.832 de magazine, a intrat pe piața din Austria în luna septembrie 2021. În prezent operează 73 de magazine în această țară.

În toamna anului trecut, Pepco anunța că va încetini ritmul de deschidere a noi magazine pentru a se concentra pe restabilirea profitabilității, însă intenționează totuși să deschidă cel puțin 400 de magazine noi în exercițiul financiar 2023/24.

Părăsirea pieței din Austria va contribui la îmbunătățirea fluxului de numerar și a profitabilității pentru anul 2024, a apreciat grupul Pepco, adăugând că acest lucru îi va permite să se concentreze pe alte piețe unde poate obține profituri mai mari. Pepco a subliniat că decizia referitoare la Austria nu va afecta strategia sa de creștere în Europa Occidentală și nici operațiunile sale din alte regiuni.

Și în Germania se închid mai multe magazine

Un alt lanț de magazine foarte cunoscut își închide mai multe locații din Germania. Kaufland a anunțat, la finalul anului trecut, că va închide mai multe magazine în Germania. Kaufland atrage clienții prin oferirea unei varietăți extinse de opțiuni de cumpărături și promite prețuri competitive. De exemplu, multe dintre produsele din gama mărcii proprii K-Classic beneficiază de sprijinul unor producători renumiți.

Cu toate astea, în anumite locații din Germania, clienții vor fi nevoiți să găsească în curând o alternativă pentru cumpărături. Deoarece unele filiale urmează să fie închise, potrivit declarațiilor reprezentanților Kaufland.

Prin urmare, cel puțin cinci locații Kaufland urmează să fie închise în viitorul apropiat, conform informațiilor furnizate de Heilbronner Stimme. Printre cele afectate se numără Siegen și Greiz, programate să fie închise în iunie 2024, și Bochum-Ruhrpark, programată pentru septembrie 2024.