Cei care solicită acest ajutor financiar trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti de minimum 5 ani; să fie pensionați în condiţiile legii şi să aibă nivelul pensiei cumulate mai mic decât salariul minim net pe economie (1.162 de lei);să aibă cel puţin 50 de ani împliniţi; ochelarii să fie achiziţionaţi de la orice operator economic, începând cu 2 august 2018 dar şi să fie achiziţionaţi în baza unei recomandări de la medicul specialist.

Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, din Drumul Taberei. Toți ce care vor depune dosarul la primărie, vor primi ajutorul de 250 de lei, a anunțat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Potrivit regulamentului, suma respectivă va fi achitată o singură dată/beneficiar, în termen de 45 de zile de la depunerea dosarului. Dosarul trebuie să conţină cererea  tip disponibilă pe site-ul instituției, copie de pe actul de identitate, copie după recomandarea medicului, copie după facture fiscală, precum și dovada de plată (bon fiscal ştampilat sau chitanţă) în baza cărora s-au achiziţionat ochelarii de vedere.

Mai este nevoie, de asemenea, de o copie după talonul de pensie din luna anterioară depunerii cererii dar și de un extras de cont emis de bancă din care să reiasă titularul contului şi IBAN-ul, pe numele solicitantului ajutorului.

SURSA: RFI


Te-ar putea interesa și: