Noul criteriu după care se vor calcula pensiile românilor! Florin Cîțu a spus-o azi, 27 ianuarie

În cadrul declarațiilor de presă din cursul zilei de joi, fostul premier al României, Florin Cîțu, a precizat că în Planul Național de Redresare li Reziliență (PNRR) al țării noastre există trei reforme importante pe care clasa politică le-a dat uitării timp de 30 de ani.

”(…) Trei reforme importante pe care clasa politica din România le-a amânat de 30 de ani, dar trebuie făcute acum: reforma pensiilor, reforma salarizării și reforma administrației”, spune președintele liberalilor.

El a adăugat că, în ceea ce privește pensiile, în PNRR există mai multe criterii, iar unul dintre ele în reprezintă contributivitatea

”(…) În PNRR am avut grijă să punem că toate pensiile trec pe criteriu de contributivitate. Am mai pus un criteriu acolo foarte important, la care eu țin foarte mult – trebuie să fie un sistem de pensii sustenabil, trebuie să eliminăm din spațiul public modul de a crește veniturile (și pensiile) doar la presiunea socială și prin populism. Trebuie să o facem prin criterii clare, transparente și trebuie să rămână așa”, mai spune fostul șef al Executivului.

Cel mai important criteriu din PNRR

Fostul prim-ministru a mai spus că toate persoanele care au venituri în ziua de azi plătesc contribuțiile sociale, subliniind, de asemenea, că a mai adăugat un criteriu important în PNRR.

Potrivit lui Florin Cîțu, pensiile nu trebuie să fie mai mari decât salariile, cu toate că în prezent, după cum recunoaște chiar liderul liberalilor, există pensionari care primesc mai mulți bani decât angajații.

”Toți cei care au venituri astăzi plătesc contribuții sociale (…) am pus un alt criteriu important despre care nimeni nu poate să spună că nu este un criteriu bun – pensia nu poate să fie mai mare decât salariul. Astăzi avem pensii mai mari decât salariul”, spune Florin Cîțu.

Tot în declarația de joi, fostul premier a mai spus că reformele acestea vor reprezenta un moment revoluționar pentru România, însă a subliniat că dezvoltarea nu poate fi făcută fără asumarea anumitor reforme importante.

”Va fi o reformă, un moment revoluționar pentru România, dar nu poți să mergi înainte, nu poți să faci salturi în dezvoltarea unei țări dacă nu îți asumi reforme importante.

Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administrației sunt reforme pe care Partidul Național Liberal le susține și pe care le putem face fără să creștem taxe și impozite. Vă garantez acest lucru”, a fost declarația președintelui Partidului Național Liberal, Florin Cîțu.