Reforma pensiilor a primit zero șanse! Florin Cîțu nici nu vrea să discute: Trebuie să oprim tot. Este imposibil

Așadar, liderul PNL a susținut că „nu există niciun fel de punct în care să se vorbească despre negocierea acordului” iar precodeura trebuie reluată de la zero”.

„Nu am avut această discuție. Premierul nu mi-a spus că a avut această discuție despre PNRR. Acest contract pe care noi îl avem cu UE, nu există niciun fel de punct în care să se vorbească despre negocierea acordului. Trebuie să oprim tot, se discută și se reia procedura de la zero. Este imposibil. Nu spun că e perfect, dar e unul ambițios. Avem acolo trei reforme importante, amânate, a pensiilor, a salariilor și a sistemului de învățământ!”, a declarat Florin Cîțu.

„Toată lumea s-a uitat acolo şi au fost de acord cu toţii”

Mai apoi, acesta a amintit de faptul a transmis partenerilor internaţionali, atunci când a fost negociat PNRR-ul, că aceasta este forma lui finală.

„Am spus partenerilor internaţionali, atunci când am negociat PNRR-ul, aceasta este forma finală, toată lumea s-a uitat acolo şi au fost de acord cu toţii, am semnat o formă finală a PNRR, şi am spus că nu vom reveni asupra lui. Şi atunci când am făcut această coaliţie, am intrat în coaliţie că nu vom reveni asupra PNRR, pentru că asta înseamnă să reiei toată procedura de negociere a PNRR, asta înseamnă că aruncăm la coş 30 de miliarde de euro.

Nu voi permite niciodată aşa ceva. PNRR-ul a fost negociat foarte bine, a fost printre cele mai bune rezultate, şi aţi văzut şi calificativele pe care le-a primit acest PNRR. Nu, PNL rămâne concentrat pe reforme mari, reforme care să împingă România în viitor, nu pe dispute foate mici, pe teme mici, declaraţii belicoase în spaţiul public”, a mai spus Cîţu.

Potrivit celor spuse de liderul PNL, formațiunea sa este interesată de reforma pensiilor. Totuși, acestea trebuie fie trecute pe sistemul de contributivitate şi să fie sustenabile, pentru a nu avea probleme în 2030, spune Cîțu.

„Ne interesează reforma salarizării, toate veniturile din sistemul bugetar să fie legate de performanţă”, a completat liberalul.