Atac dur la adresa noii coaliţii de guvernare pe tema pensiilor!

Cu USR la guvernare, pensiile ar fi crescut mai mult anul viitor decât promite acum PSD

Deputatul USR Oana-Silvia Ţoiu a transmis joi, de la tribuna Parlamentului, că social-democraţii şi liberalii vorbesc mult despre pensii, deşi PSD a condus Ministerul Muncii timp de 19 ani, iar PNL alţi 9, iar asta nu se vede şi în buzunarele pensionarilor.

Parlamentarul USR a atras atenţia şi că pensia minimă în România în 2022 ar fi fost mai mare, dacă USR rămânea la guvernare, iar acum pensia calculată de PSD are o valoare mai mică decât planurile formaţiunii sale.

Oana-Silvia Ţoiu a mai lansat şi o adevărată bombă: noua coaliţie PNL-PSD ascunde faptul că are de gând să mărească de opt ori pensiile speciale în România!

“PSD a avut Ministerul Muncii timp de 19 ani. Noul lor partid adjunct, PNL, alți nouă. (…)

Se vorbește mult despre pensii. Nici măcar nu pun mare accent că pe cealaltă coaliție: pensia minimă în 2022 ar fi fost mai mare decât pensia medie pe care o calculează PSD.

Ceea ce nu spun ei e că pensiile speciale o să fie de opt ori mai mari”, a declarat, joi, deputatul USR.

Adevăratul motiv pentru care salarizarea unitară a fost uitată într-un sertar

Oana-Silvia Ţoiu a mai atras atenţia că şi subiectul salariilor este unul intens dezbătut, însă toată lumea pare să fi uitat de salarizarea unitară. Motivul: “nimeni nu mai vrea să deranjeze pilele”, afirmă parlamentarul.

“Ni se propune o oligarhie”, a declarat deputatul USR despre noua formulă de la Palatul Victoria.

“Se vorbește mult despre salarii. De ce a fost uitată salarizarea unitară?

De ce? Pentru că nimeni nu mai vrea să deranjeze pilele.

Ni se propune o oligarhie: un număr de oameni care vor să-și împartă puterea între ei”, a precizat Oana-Silvia Ţoiu.

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici, promis de Marcel Ciolacu

În tot acest timp, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le dă o veste bună pensionarilor din România. Cei cu venituri mici vor fi ajutați să își plătească facturile în perioada iernii.

„Pensionarii cu cele mai mici pensii vor primi un ajutor pentru a-şi plăti facturile în această iarnă. M-am săturat să aud mereu, nu sunt bani pentru oameni, PSD a venit la guvernare în momente grele şi a crescut veniturile.

Aşa vom face şi acum, vom aduce mai mulţi bani la buget şi vom completa veniturile tuturor oamenilor. E nevoie să punem capăt haosului sanitar (…)”, a declarat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.