Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, susține că UDMR este deschis la discuţii cu USR şi cu PSD pentru formarea majorităţii. El a subliniat faptul că partidul din care face parte nu a fugit niciodată de o dezbatere, iar dacă este necesar, nu va sta deoparte în discuțiile cu cele două formațiuni politice.

Totodată, ministrul a mai subliniat faptul că România are nevoie urgentă de un nou guvern, având în vedere situaţia pandemică în care nu pot fi emise ordonanţe de urgenţă de guvernul interimar.

El a mai adăugat că situația va fi mai clară după ce președintele Klaus Iohannis va chema la consultări partidele politice.

”Noi suntem deschişi la orice discuţie, şi cu cei de la USR ,şi cu cei de la PSD. Ştiţi că noi nu am fugit niciodată de o dezbatere, deci cu aceste două formaţiuni, dacă este necesar, dar sigur, acum cadrul constituţional este acela în care preşedintele cheamă la consultări partidele şi acolo va fi prima rundă în care fiecare îşi expune punctul de vedere”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24.

România are nevoie de un Guvern cu drepturi depline

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, ministrul Dezvoltării susține că a fost dreptul opoziției să facă această mișcare, care este una democratică. El a mai adăugat că rezultatul nu reprezintă nicio problemă, însă acum, prioritatea este ca un Guvern cu drepturi depline să preia puterea.

Cseke Attila a subliniat faptul că România se află în valul patru al pandemiei și speră ca de săptămâna viitoare să fie găsită o soluție în interesul țării și al cetățenilor.

”A fost dreptul opoziţiei, este absolut democratic, a făcut moţiune, a strâns voturile, nu e nicio problemă. Avem un guvern, interimar, dar totuşi cu anumite puteri mai restrânse şi nu ştii niciodată în ce situaţie de pe o zi pe alta, poate şi pe valul pandemic, va trebui să dăm o ordonanţă de urgenţă şi atunci degeaba ne scărpinăm după ureche că nu avem această soluţie legislativă.

Până la urmă toţi trebuie să fim responsabili. A trecut un moment politic, l-am înţeles, e democratic, absolut în regulă, de săptămâna viitoare trebuie să ne aşezăm să găsim o soluţie politică pentru că până la urmă ăsta este interesul ţării”, a declarat Cseke Attila.