Invitat la Antena 3, Marius Budăi, deputat PSD, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că el este autorul moral și fizic al crizei în care se află România în acest moment, alături de PNL și USR.

Mai exact, acesta susține că șeful statului și-a dorit propriul Guvern, iar acum România plătește pentru dorința lui, în special cetățenii român.

”Domnul președinte este autorul și moral și fizic al acestei crize, exact din decembrie 2020, când a vrut neapărat guvernul lui. (…) Ne spune domnul președinte, cu un cinism exagerat față de cetățenii români, că a folosit de vreo patru ori în intervenția dumnealui cuvântul criză. Dar ne spune băieți, este criză, v-am pupat, ne vedem peste o săptămână”, a spus deputatul social democrat.

Totodată, Budăi a mai adăugat că liberalii dau vina pe oricine altcineva pentru starea în care România a ajuns însă nimeni nu recunoaște adevărul. El a subliniat faptul că PNL și USR au fost mai preocupați de supărările interne decât de scoaterea românilor din sărăcie și rezolvarea crizei sanitare.

Acesta a mai menționat că în cazul în care șeful statului îl va propune din nou pe Florin Cîțu în funcția de premier, acesta își va pierde orice fel de susținere.

Iohannis nu va mai avea nicio susținere

”Nu se poate așa ceva, nu se poate! Îl aud pe colegul de la PNL că oricine altcineva este vinovat de starea României de la această oră, dar nu PNL. Eu, cu tărie vă spun, că vinovați pentru criza actuală sunt președintele României, PNL și USR, pentru că s-au certat pe funcții și pe supărări interne, nicidecum pe programe, pe cum să scoatem românii din sărăcie.

Domnul președinte trebuie să știe foarte clar că dacă merge cu Cîțu înainte, noi nu vom avea sub nicio formă o susținere pentru Cîțu”, a mai adăugat Marius Budăi la Antena 3.

Amintim faptul că după căderea Guvernului, Klaus Iohannis s-a arătat extrem de deranjat de atitudinea politicienilor, care în loc să rezolve crizele actuale, au preferat să declanșeze o altă criză în plină pandemie.

„Suntem într-o criză a prețului la energie. De lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema prețurilor la elctricitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri? Să mai aduge o criză, o criză a guernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes”, declara Klaus Iohannis.