Scandal imens în Parlament cu câteva zile înaintea votării moțiunii de cenzură. Sunt acuzații deosebit de grave de fraudare. Chiar fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit totul. Întrebat despre „fugarii” din ALDE, Tăriceanu a spus că se uită la ei și îl bufnește râsul de alegerea proastă pe care au făcută-o. Liderul ALDE a adăugat că este posibil ca aceștia să aibă regrete, după rezultatul votului pe citirea moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri.

„Mă uit la ei și mă bufnește râsul de ce alegere proastă au făcut. Nu știu, dar după rezultatul de azi e foarte posibil să aibă regrete. Puțin m-a surprins. Pentru că trebuia să verificăm dacă semnături de la moțiune se verifică și în realitate. Astăzi de exemplu la Senat s-a cumpărat un vot. Cu cât? Cu un post de secretar general adjunct al Senatului. Bineînțeles că știu sigur pentru că s-a votat în plen și după aia am văzut ce s-a întâmplat la votul de după-amiază. Bănuiesc că se vor mai întâmpla tranzacții. E incredibil”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Președintele ALDE a precizat că mulți parlamentari PSD văd că Viorica Dăncilă ar trebui să facă un pas în spate. „Am discutat cu mulți parlamentari și lideri din PSD care vădă situația cum o văd și eu. În momentul în care vezi că nu mai ai nici susținerea publică pentru a continua guvernarea, democratic e să te dai la o parte. Dăncilă nu vrea să înțeleagă acest lucru. Se agață cu orice preț în aceste zile de guvernare care au mai rămas și face rău Parlamentului ca instituție și sigur îi deservește și partidului, dar asta e problema lor. Florin Iordache știe cât să apese pe accelerație, dar iată că astăzi și Florin Iordache s-a înșelat”, a explicat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că și în cazul în care moțiunea ar fi fost votată sâmbătă, aceasta tot trecea. „Nu s-ar fi produs o minune dacă votul s-ar fi dat sâmbătă, decât într-o zi normală de lucru. Aici PSD a încercat să o facă cu speranța că nu vor veni la vot. Eu am spus într-o discuție – lăsați-i sâmbăta, o să vedeți că o să vină la vot și sâmbătă”, a conchis liderul ALDE, conform Digi24.