Nine Elms Property a acordat contractul echipei de construcţii Multiplex pentru clădirea AYKON London One, un turn cu 50 de etaje, care va fi localizat în centrul Londrei, la Nine Els, în South Bank.

Compania este o subsidiară deţinută de dezvoltatorul imobiliar DAMAC Internaţional, al cărui director este omul de afaceri din Dubai, Hussain Sajwani.

Sajwani este un asociat al lui Donald Trump şi a fost văzut alături de preşedintele american în timpul recentelor călătorii ale acestuia în Croaţia şi Malta. DAMAC a colaborat, de asemenea, cu organizația Trump pentru a dezvolta Trump International Golf Club din Dubai.

AYKON London One este evaluat la 760 de milioane de dolari şi va fi finalizat în anul 2020. Potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail, 45% din apartamente sunt în prezent pre-vândute.

Clădirea face parte din planul de reînnoire de mai multe miliarde de lire pe râul Tamisa, în care sunt incluse şi construcţia de apartamente de lux în staţia electrică Battersea şi o nouă ambasadă a SUA.

AYKON London One va cuprinde 450 de apartamente având de la 1 până la 3 dormitoare, iar interioarele vor fi proiectate în parteneriat cu casa de modă de lux Versace. Fiecare apartament va dispune de o grădină de iarnă care, conform investitorilor, va oferi vederi panoramice ale oraşului.

În afară de unităţile rezidenţiale, clădirea va conţine de 10.000 de metri pătraţi de grădini comunale şi patru etaje de spaţii pentru birour.

Sajwani a menţionat într-o declaraţie că acest proiect este “primul de acest fel” din Londra.