Europarlamentarul Adina Vălean a primit aviz favorabil, marţi, din partea comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european.

S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi trei abţineri.

Adina Vălean este europarlamentar în Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis săptămâna trecută ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul Executiv comunitar.

În cadrul audierilor, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorvici și-a exprimat susținerea pentru propunerea României pentru funcția de comisar, dar l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban în ceea ce privește prezența sa la audierea Adinei Vălean:

”Felicitări pentru propunere. N-am să pun întrebări. L-aș fi întrebat pe domnul Orban care este rolul său aici. Am să încerc să fac abstracție, dar o sa mi fie foarte greu să fac acest lucru. Analizăm persoana propusă și din punctul meu de vedere sunteți persoana potrivită pentru postul de comisar, fapt pentru care vă voi da votul meu”, a spus Teodorovici.

Anterior, premierul, președinte al PNL, Ludovic Orban, anunțase că Adina Vălean a primit și avizul comisiei juridice – JURI a Parlamentului European.