Marţi, cotidianul italian Il Messaggero a anunţat că papa Francisc, care şi-a anulat participarea la o tradiţională reculegere spirituală de şase zile din Postul Paştelui pentru prima dată de când a devenit liderul spiritual al Bisericii Catolice, întrucât este afectat de o răceală, a fost testat negativ pentru coronavirus, relatează Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 83 de ani, căruia medicii argentinieni i-au extirpat o parte dintr-un plămân în tinereţe din cauza unei afecţiuni respiratorii, şi-a anulat majoritatea audienţelor de săptămâna trecută şi urmează să apară în public în ziua de duminică.

Papa Francisc are programată o vizită în Malta, care ar trebui să înceapă pe 31 mai.

Nu în ultimul rând, o a doua conferinţă internaţională care urma să fie organizată cu participarea papei Francisc a fost amânată din cauza epidemiei, după cum au anunţat marţi reprezentanţi ai Vaticanului. Întâlnirea liderilor politici, culturali şi religioşi ai lumii pentru a semna „Un pact global pentru educaţie”, ce urma să se desfăşoare la Vatican în perioada 10-17 mai, a fost reprogramată pentru intervalul 11-18 octombrie.

Italia este afectată puternic de coronavirus, fiind înregistrate deja 52 de decese și peste 2.000 de persoane infectate.