Potrivit oficialului, care a vorbit sub protecţia anonimatului, această decizie ar trebui să permită accesul americanilor la aproximativ 525.000 de locuri de muncă.

„Prioritatea preşedintelui este să îi readucă pe americani la locurile de muncă”, a spus el.

Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13.3% din populaţia activă, faţă de 3.5% în luna februarie, din cauza măsurilor de izolare impuse de autorităţi pentru a combate pandemia COVID-19.

Confruntat cu această creştere importantă a şomajului, preşedintele republican a decis în urmă cu două luni să suspende eliberarea „cărţilor verzi” care oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar nu s-a atins de vizele temporare pentru muncă.

Noul ordin va prelungi această suspendare până la 31 decembrie şi, în plus, va include mai multe tipuri de viză, inclusiv cele de tip H1B, utilizate în special în sectorul tehnologiei de vârf sau cele între companii, folosite pentru anumite contracte de expatriere.

Numărul tinerilor infectați cu coronavirus a crescut simțitor

Autorităţile din diferite state din SUA transmit un semnal de alarmă privind creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul populaţiei tinere, conform CNN. Florida, Carolina de Sud, Georgia, Texas şi alte state care s-au redeschis printre primele raportează număr mare de infectări în rândul tinerilor.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott a precizat că doar săptămâna trecută, tinerii cu vârste sub 30 de ani au constituit grupa de vârstă cu cele mai multe noi infectări cu COVID-19.  Apoi, în Mississippi, oficialii din Sănătate precizează că o mulţime de tineri s-au infectat după ce au participat la petreceri ale unor frăţii.

De vină ar fi petrecerile, mersul în barurile recent deschise şi adunările pentru diferite sărbători naţionale, spun autorităţile locale, precum şi faptul că tinerii tind să nu respecte regulile impuse pentru prevenire răspândirii COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) preciza că vârsta medie a persoanelor infectate cu noul coronavirus este 48 ani. Prin urmare, conform noilor date, vârsta a scăzut la 45, în unele state americane.

Şi în Florida, vârsta medie a tinerilor infectaţi recent este de 37 ani. În întreg statul, 62% din noii infectaţi sunt persoane cu vârste sub 45 de ani, conform datelor guvernatorului Ron DeSantis.

Statele Unite înregistrează peste 2.2 milioane de cazuri de COVID-19 şi aproximativ 120.000 de decese. SUA este, astfel, țara cu cel mai mare număr de cazuri și cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului, la nivel mondial