Insulte pe bandă rulantă pentru Donald Trump: Până în 2025, democraţia americană s-ar putea prăbuşi

Thomas Homer-Dixon, director fondator al Institutului Cascade de la Royal Roads University, a scris pentru theglobeandmail.com că „până în 2025, democraţia americană s-ar putea prăbuşi, provocând instabilitate politică internă extremă, inclusiv violenţă civilă pe scară largă. Până în 2030, dacă nu mai devreme, ţara ar putea fi guvernată de o dictatură de dreapta”.

De asemenea, acesta susține că Donald Trump va avea doar două obiective, adică „răzbunarea” și „justificarea” ideii potrivit căreia înfrângerea sa din 2020 de către Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale.

„Canada este îngrozitor de nepregătită”

„O furtună teribilă vine din sud, iar Canada este îngrozitor de nepregătită. În ultimul an, ne-am îndreptat atenţia spre interior, distraşi de provocările Covid-19, de reconciliere şi de efectele accelerate ale schimbărilor climatice.

Dar acum trebuie să ne concentrăm asupra problemei urgente a ceea ce trebuie să facem cu privire la probabila destrămare a democraţiei în Statele Unite. Trebuie să începem prin a recunoaşte pe deplin amploarea pericolului. Dacă Trump este reales, chiar şi în scenariile mai optimiste riscurile economice şi politice pentru ţara noastră vor fi nenumărate.

În scenariile mai puţin optimiste, riscurile pentru ţara noastră în efectul lor cumulativ ar putea fi cu uşurinţă existenţiale, mult mai mari decât oricare altele din istoria federaţiei noastre. Ce se întâmplă, de exemplu, dacă în ţara noastră sosesc refugiaţi politici de rang înalt care fug de persecuţie şi regimul american îi cere înapoi. Ne conformăm?”, a mai scris Thomas Homer-Dixon pentru sursa menționată.

Mai mult, acesta susține că Donald Trump „şi o mulţime de acoliţi şi aspiranţi, cum ar fi Tucker Carlson de la Fox şi reprezentantul Georgiei, Marjorie Taylor Greene au transformat partidul republican într- un cult al personalităţii aproape fascist, care este un instrument perfect pentru distrugerea democraţie”.